Een bibliotheek vol achtergrondinformatie

 

   

Een kleine doopbibliotheek, wat heeft dat te betekenen in de voorbereiding op de doop?

 

Niet iedereen heeft de behoefte om veel te lezen. Toch... wie een diploma wil halen, moet ook een degelijke opleiding volgen. Wie een bepaalde sportprestatie wil bereiken, moet veel trainen. Wie gaat beleggen, leest de kleine lettertjes van het prospectus voor hij zijn geld ergens in steekt. Wie een kind wil laten dopen (of zelf gedoopt wil worden) en de mogelijkheid heeft, moet zichzelf degelijk voorbereiden. Het gaat toch om een grote stap in je leven? Dan hoeven we niet te lui te zijn met informatie!

 

Wat  zegt de Kerk over het doopsel, sacramenten, en geloofsopvoeding? Wie graag stevige kost verwerkt, mag stukken lezen uit de Katechismus voor de Katholieke Kerk, die daarover gaan. U kunt de volgende nummers lezen: nrs. en , door hier te klikken.  De integrale tekst van de Katechismus vindt u bij rkdocumenten.nl (Stichting Interkerk).

 

 

∑  Wat is geloven eigenlijk? Wat moeten we denken van God: Vader, Zoon en heilige Geest? Wat zijn sacramenten? Wat is de zin van zoveel geboden? Wat is bidden? Allemaal vragen die je kort beantwoord ziet in het Spoorboekje naar God, een mini-geloofscursus voor jonge mensen. 

∑  Een achtergrondartikel uit het tijdschift EmmaŁs over de betekenis van de doopnaam.

∑  Enkele nuttige Links

 


 

Links

 
Katholiek Nederland

Op de website van Katholiek Nederland is een goede instructie over de achtergronden van de doop te vinden, klik hier 

De pagina doopsel.nl wordt uitgegeven door  Stichting Interkerk, de provider die ook de uitgever is van de belangrijke pagina www.rkdocumenten.nl

Stichting Sint-Athanasius. Uitgever van series voor Kindercatechese en initiatiefnemer van deze internetpagina.

Tevens uitgever van de pagina over huwelijksvoorbereiding.

Stichting Verzendboekhandel Colomba, de plaats om on-line goede en betrouwbare literatuur te bestellen. Via het menu is er wat te koop op het gebied van Kerk, sacramenten, doopsel en geloofsopvoeding.

Over de doop op katholiek.nl

Over de doop

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Copyright © 2008 Stichting Sint-Athanasius Helmond].  Alle rechten voorbehouden.

 

Best bekeken met resolutie 1024*760 pixels.